Råd om navlepiercing

Nå er det litt over to måneder siden jeg piercet navlen min, jeg valgte et profejsonelt studio som jeg stoler på. 

Jeg var veldig gira på å få bytte til en annen, så fokuserte mer på hvor mange uker som hadde gått enn om det så helt grodd ut. Jeg byttet allerede den første dagen jeg kunne, og gikk med piercingen en hel dag, uten og vasket den skikkelig først. Dette resulterte i at jeg ble litt rød, noe jeg ikke brydde meg noe særlig om (ikke lurt) og fikk en begynnende betennelse. Jeg søkte rundt på nett etter enkle råd for å ta knekken på den. 

Så jeg bestemte meg for at jeg ønsket å dele denne erfaringen med dere slik at dere kanskje slipper de samme problemene. Her er da noen enkle råd for det å bytte piercing og hva du akn prøve om du har fått betennelse.

 

For å unngå betennelse:

♥Vake hendene før du tar på/rundt navlen

♥Vaske helst 2 ganger daglig med saltvann og en Q-tips. Ta saltvann på Q-tipsen og vask forsiktig rundt hullene og på selve stangen (pyrisept tørker ut huden så anbefaler saltvann, spør etter det på apoteket, de vet hva du trenger)

 Før du tar ut piercingen de satt i på studioet, vær 100 % sikker på at såret er grodd. Når det er ferdiggrodd skal det ikke gjøre vont å ta rundt den, det skal ikke være rødt eller hovent.

♥Når du ser at du kan bytte må du passe på å sterilisere den nye piercingen før du setter den i. Dette gjør du enkelt ved og da en desiliter vann, og 1/4 t-skje i en liten kasserolle og rett og slett koker den i noen minutter. Du må også vaske hendene før du tar på den nye piercingen, og før du tar ut den du har i. Før du setter inn den nye så er det lurt å vaske skikkelig rundt hullene.

 

Om du har fått betennelse:

♥IKKE ta piercingen ut, da risikerer du at betennelsen gror inne. Piercingstangen hjelper derimot til for å bli kvitt betennelse.

♥Vask jevnlig og bruk en sårsalve slik at du får drept bakteriene. Jeg brukte Bacimycin og er veldig fornøyd med den.

♥Te glass vann og litt salt, koke det opp slik at vannet ikke inneholder nye bakterier. Ta glasset med saltvann over magen og legg deg ned litt (er lurt og bøye seg frem over glasset, passe på at det er tett rundt også legge seg ned på sofaen/sengen) når du har lagt deg ned kan du riste lit på koppen eller "skvulpe med magen" slik at du får vasket skikkelig over alt. Etterpå kan du godt smøre litt Bacimycin på. Dette gjorde jeg og betennelsen ble mye roligere med en gang. 

♥Har hørt at grønnsåpe (slik du får kjøpt på apotek) funker helt fantastisk det også, har dessverre ikke prøvd dette selv. Her vil jeg tro du kan det samme som ved saltvannet, eller at du kan ta en bomullsdott og vaske grundig med. Du kan også ta grønnsåpe blandingen på en bomullsdott og teipe denne over navlen.

♥Mens du har betennelse er det spesielt viktig å ikke ta med hendene på/rundt navlen. Du burde også prøve å la være å ta på det du skal vaske med som f.eks. Q-tipsen.

Håper dette var til hjelp for noen, og om du har noen gode tips så er det bare å skrive de i kommentarfeltet.

Håper dere har en fantastisk dag videre, kjempeglad i dere! ♥

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits